HTML

Ön hogy érzi magát?-Alternatív gyógyítás másként!

Itt az ideje, hogy mindig minden körülmények között tisztában legyen azzal, hogy milyen események zajlanak nálunk. Itt minden kulisszatitkot megtud rólunk! Velünk mindig forró nyomon lehet. Nincs más dolga, csak kényelmesen hátradőlni, és olvasgatni!

Friss topikok

Linkblog

Hogyan őrizzük meg és állítsuk helyre egészségünket az évszakok változásának figyelembevételével?

2010.01.15. 13:15 Medbiotech Diagnosztika Csapat

A természetben állandóan változik minden.

Változnak az évszakok, a nappalt az éjszak követi, léteznek apályok és dagályok, az emberek hangulata is folyamatosan változik. Ezen jelenségek összessége egy rendszerbe foglalható, amit a kínai tudósok és orvosok réges-régen felfedeztek. Ősidők óta figyelték a bolygók mozgását és az emberi szervezet működését; azt ahogyan a szervezetünk reagál az évszakok váltakozására, és párhuzamot vontak a kettő között.

A megfigyeléseik alapján felállított rendszert U-SIN rendszernek nevezték el. Ez az öt őselem tana, amely a Yin és Yang energiák kölcsönhatásán alapszik.

Hogyan lehet felkészülni a változásokra? Hogyan lehet átérezni azt, hogy egy hatalmas, állandóan változó kozmosz apró részecskéi vagyunk?

Az információ, hogy változnunk kell ahhoz, hogy jó irányba haladjunk, nyilván nem tesz minket szerencsésebbé, sikeresebbé, nem fiatalít meg és nem gyógyít meg, sőt, gazdag és egészséges jövőt sem fog építeni. Azonban remélem, hogy segít megérteni, hogy csak rajtunk múlik a változás.

A következő cikksorozatban röviden áttekintjük az Öt elem tanát és az erre épülő, 5000 éve működő egészségmegőrző módszereket, ugyanis ez a rendszer univerzális, könnyedén alkalmazható, hisz tükrözi a természetet.


 

A természetben minden periodikusan zajlik. Minden évszaknak megvan a maga feladata minden élő szervezet működésében, így az emberi szervezet, a mi testünk működése is az évszakokhoz alkalmazkodik. Ősszel, télen, tavasszal, nyáron és a nyár végén más és más szervek játsszák a főszerepet szervezetünk filmsorozatában. Az egészségüket pedig úgy tudjuk megőrizni, ha mindig azokkal a szervekkel törődünk kiemelten, amelyeket fel kell készíteni az aktuálisan következő legaktívabb időszakukra.

A testünk működését tömör és üreges szervek csoportjai szabályozza, ahol minden tömör szervnek megvan az üreges párja és fordítva. Ez a párosítás azért fontos, mert ezek szervpárok bármelyik tagja szenved, sérül, megbetegszik, az intenzív hatással lesz a másik tagra is és gyakran előfordul ,hogy egyik szerven jelentkező tünetek oka végül a páros másik tagjának megbetegedésében keresendő. És ha rendbe hozzuk a beteg szervet, elmúlnak a párszerven észlelt tünetek is.

Illetve minden belső szerv-párunknak van egy kapuja a test külső felületén, ahol gyorsan észlelhetjük a belső szervi elváltozások jeleit, még azelőtt, hogy belső szervi panaszaink kialakulnának. Például ha szempanaszaink vannak, annak nagy valószínűséggel a májunk szenvedése az oka, nem feltétlenül külső hatás. Erről részletesen szólok majd az aktuális szerveknél.


 

Az ősszel kezdjük a kört. A következőkben pedig folytatjuk az évszakoknak megfelelő egészségmegőrzés titkának feltárását.

Az őszt a Yang állapottól, a forróságtól, a sebességtől való távozás jellemzi. Az ősz összesíti az eredményeket és végzi az előzetes szétosztást. Nem véletlen, hogy itt a fő szerepet a tüdő kapja, és az ő üreges párja, a vastagbél, ahol hatalmas energiafeldolgozás zajlik. A tüdő és vastagbél kapuja az orr. Amennyiben panaszaink akadnak ezen külső szervünk kapcsán, tudnunk kell ,hogy a gond belülről indul és a tünet csak jelzés, hogy odabent valami nincs rendjén.

Ha gondoskodunk az ősz két legfontosabb szervéről, a nedvesség, a tápanyag és az oxigén elosztása szabályosan működik testünkben.

Ezen szervegyüttes „karbantartása” úgy lehetséges, ha megfelelően tisztán tartjuk a vastagbelet és erősítjük a tüdőt. A vastagbél tisztán tartása akkor lehetséges, ha évente kétszer, ősszel és tavasszal megfelelő tisztítókúrát tartunk, amely nagy mennyiségű, speciálisan erre a célra kifejlesztett rost bevitelét és intenzív folyadékfogyasztást(legfőképpen tisztító-méregtelenítő hatású gyógyteák fogyasztását) jelenti. Itt fontos megemlítenem, hogy az évi két tisztító kúrára akkor is feltétlenül szükség van, ha egyébként bioélelmiszereket eszünk és tisztított vizet iszunk, ugyanis vannak olyan méreganyagok a környezetünkben, talajban, vízben, amelyeket a lehető legnagyobb óvatossággal sem tudunk elkerülni és ezek bejutva a szervezetünkbe lerakódnak és gátolják testünket a harmonikus működésben. Egy felnőtt nyugati ember 30 éves korára 8-10 kg feleslegesen lerakódott méreganyagot és salakot hordoz bélrendszerében. Ez egyrészt teher, hisz akár ennyivel könnyebbek is lehetnénk rendszeres salaktalanítással, másrészt nagyon rossz hatással van egészségünkre, ugyanis a lerakódott salakanyagok bevonatként elfoglalják az egész bélfalat és meggátolják a bélbolyhok működését, nem engedik felszívódni a tápanyagokat és lassítják a bélmozgást, felesleges gázokat képeznek és a közérzetünket is rontják. Hiába viszünk be rengeteg vitamint és hasznos tápanyagot a szervezetünkbe, ha nem tartjuk tisztán bélrendszerünket, igazából csak „gyöngyöt szórunk a sertések elé” ugyanis töredéke sem képes felszívódni a drága tápanyagoknak.


 

Áttérünk a szervezet szempontjából nagyon fontos időszakra, a télre.

Télen a vese a legfontosabb szerv. Arról a szervről van szó, amely az örökölt információkért felelős, hogy milyenek vagyunk és mit fogunk átadni a gyermekeinknek. A jobb vese a férfiasságot, a bal vese a nőiességet adja tovább. Tehát a vese felel az energiák erőviszonyáért, a genetikáért és az energia felhasználásáért. A vese tartja fent az élet elképesztő egyensúlyát. A vese felel a csontokért és mindenért, ami a csontokkal van kapcsolatban, a fogakért és a hajért is. A kapuja a fül. Ha romlik a hallás, ha valamilyen váladék van a fülben, annak a vese gyengélkedése az oka. A vese a felelős a csontvelő képzéséért, amely pedig a vérképzésért felel. A vese választja ki a vizelet és a salakokat. Mi a teendőnk? Egészséges, teljes értékű energiát kell ide továbbítani. Erről szól a téli időszakhoz kapcsolódó egészségmegőrzés.


 

Következő bejegyzésünkben folytatjuk az évszakoknak megfelelő egészagémegőrző program bemutatását,  a tavasszal folytatjuk...

 

Szóljon hozzá, kérdezzen, mondjon véleményt, ossza meg velünk gondolatait Ön is!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medbiotechdiagnosztika.blog.hu/api/trackback/id/tr851674422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noni30 2010.08.27. 12:48:33

Kedves Medbiotech csapat.
Folyamatosan olvasom a blog oldalukat.Figyelemmel követem a jobbnál jobb cikkeket. Nagyon sok érdekes témát találok benne,ami hasznos lehet számomra. Továbbra is szép napot,és várom a új fejleményeket.
süti beállítások módosítása