HTML

Ön hogy érzi magát?-Alternatív gyógyítás másként!

Itt az ideje, hogy mindig minden körülmények között tisztában legyen azzal, hogy milyen események zajlanak nálunk. Itt minden kulisszatitkot megtud rólunk! Velünk mindig forró nyomon lehet. Nincs más dolga, csak kényelmesen hátradőlni, és olvasgatni!

Friss topikok

Linkblog

Narancsbőr elleni ötletek! Miért is ehetünk csokoládét? A candidáról bővebben!

2010.08.05. 10:43 Medbiotech Diagnosztika Csapat

 

Narancsbőr elleni stratégiák természetes módszerekkel
 
 
A cellulit először leginkább a combot támadja meg, s kezdetben csak akkor látszik, ha összenyomjuk a bőrt. Később a csípőre és a fenékre is kiterjed, ám ilyenkor már állva is szemmel láthatóvá válnak a domborulatok és hullámok. Ez az elváltozás leginkább a nőket fenyegeti, s megjelenésére már a fiatalok is számíthatnak. De vajon mit lehet vele kezdeni, és meg lehet-e előzni?
 
Kiknél fordul elő leginkább?
Sajnos bárkinél. A testsúly nem feltétlenül játszik meghatározó szerepet. Sok fiatal lány szenved tőle, még ha vékony is. A hormonok, a nikotin, az öröklött hajlam és az életmód fontos tényezők a narancsbőr kialakulásánál. Leginkább azonban a mokány és a nőiesen teltkarcsú hölgyek veszélyeztetettek.
 
Hogyan állapíthatjuk meg, hogy van-e már cellulitunk?
Helyezzük két kezünk összeérintett ujjait tenyérrel lefelé a comb bőrére, és hüvelykujjával gyűrjük meg a bőrt az ujjak irányában. Ha továbbra is sima a bőr, nincs cellulitunk. Ha a bőr hegyeket és völgyeket mintáz, van. Ez a matracteszt.
 
MIT TEHETÜNK A NARANCSBŐR ELLEN?
 
A kezelés nem egyszerű, hiszen az erek tónusát, vegetatív beidegzését kell helyreállítani. Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a cellulit elsősorban nőknél, ill. androgénhiányos férfiaknál fordul elő, ami a kórfolyamat hormonális hátterére utal. A kiváltó és az elváltozást fokozó faktorokat áttekintve kirajzolódik a kezelési stratégia.
 
Különböző természetes módszerek a narancsbőr eltüntetéséhez:
Nagyon jó hatású az aromaterápia
 
Az illóolajok, és a meleg hatására kisimul a bőr. A tekercselést általában masszázs előzi meg, amely során a bőrbe hatoló hárs-, fahéj-, babér-, menta- és rozmaringolaj stimulálja az idegrendszert is. Ettől a hormontermelés és az anyagcsere beindul. Ezután a pácienst átlátszó fóliába tekerik, lefektetik és betakarják. Ekkor a mélyebb területekre is eljutnak az olajok. Egy óra leteltével örvendezve szállhatunk le az ágyról, mert annyit csökkent a combok kerülete. Érdemes hetente egyszer otthon is illóolajban fürdeni, s partnerünkkel megmasszírozhatjuk egymást. A masszázs nemcsak az anyagcserére, hanem a libidóra is jótékonyan hat...
 
Legelterjedtebb a tekercselés
 
A kezelés előtt a páciens szaunában izzad, majd szorosan betekerik gyógyfüves kötéssel. Betekerve visszamegy a szaunába, ahol a hő és a szoros tekercselés miatt kipréselődik a zsír a sejtekből. A bandázs levétele után hideg zuhany, majd krémes bedörzsölés következik. A módszer otthon is alkalmazható infravörös lámpával. Kiegészítésként ajánlott a gyógytea-, vitaminkúra és mozgásterápia. A módszer megterheli a szívet, ezért kérjük a kezelőorvos véleményét. Egy hét alatt 4 kg-ot is fogyhatunk.
 
Nagyon hatásos a hideg-meleg hőhatás
 
Hőmandzsetták segítségével a cellulit "elpárolog", miközben szaunához hasonlóan a lelkünket is kiizzadjuk. A testet fűthető, rugalmas anyaggal burkolják be térdtől derékig. A hő 40 fokos és 30 mm-re a bőr alá hatol. Itt a hő a szervezet reakciója miatt eléri a 42 fokot. A páciens inkább centiméterekben mérhetően fogy, nem súlyban. Fogyókúrát, méregtelenítő léböjtöt és masszázst ajánlanak a módszer kiegészítéseként. A kezelés csak kétnaponta ajánlott, tíz alkalom után elérhető a legeredményesebb fogyás. A módszer jótékonyan hat a vérkeringésre és az emésztésre is. Terheseknek, keringési vagy vesebetegségben szenvedőknek tiltott. Ha a módszer az önszámára nem elérhető, járjon rendszeresen szaunába, és végezzen mindennap hideg-meleg váltott zuhanyt. Ezek hatására is sokkal ruganyosabb lesz a bőre.
 
Új lehetőség a színterápia
 
A színes fény nemcsak a lélekre hat balzsamként, hanem a cellulit is eltávolítja. A színek aktiválják az öngyógyító erőket. Lanyha emésztésünk és anyagcserénk aktiválódik hatására. A páciens ellazul és végigdől az ágyon. A színeket vagy gyors egymásutánban futtatják végig egész testén, vagy a színpszichológia elvei szerint egy pontra koncentrálják. A zöld szín ellazít. A lila beindítja a nyirokkeringést, a kék és sárga serkenti a méregtelenítést. A módszer tiszta, "hideg" színeket használ. A speciális kvarclámpapiramisra filtert helyeznek, így akupunktúrás pontok is stimulálhatók. A beavatkozás közben a meginduló testi folyamatok miatt finom meleg érezhető. A kezelés olcsó, de nem hoz túl gyors eredményt.
 
 
 
HOGY KEZELJÜK MAGUNKAT:
 
Rendszeresen böjtöljünk, tartsunk gyümölcsnapokat, igyunk sokat, és hetente járjunk szaunába.
Mindennap rendszeresen sportoljunk legalább fél-egy órát. Ettől az izmok kipréselik a szövetekben pangó vért és nyirkot, a mozgáshoz szükséges kalóriákat pedig a feleslegesen felhalmozott zsírsejtek elégetésével fedezi a szervezet.
A gumiharisnya nemcsak visszeres lábnak jó támaszték. Amellett, hogy kevésbé szakad, a jó minőségű gumis harisnya minden lépésnél masszírozza a lábat. A csípőrészen szorosabb, így javítja az alak kontúrját. Ha cellulitellenes krémet is alákenünk, 3 kg-t fogyhatunk egy hónap alatt, ráadásul nem fárad el a lábunk.
A körbetekerést otthon is elvégezhetjük. A lényeg: a meleg, a szorítás és az illóolajok. A tekercselést egészítsük ki tornával, sok gyógyteával és diétával.
A zsírsejtek nem szeretik az algákat. A zöld- és vörösalgát sokféle módon alkalmazzák a kozmetikaiparban. Egy adag alga több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint egy kilogramm narancs! Centrifugált és ultrahanggal kezelt állapotban tökéletesen megőrzi vitamintartalmát. A benne lévő cink, réz, kalcium, nátrium, kálium és kén lebontja a cellulit. Az algák hatására kisimul a bőr és megerősödik az immunrendszer. A problémás helyeket algás testápolóval kell bedörzsölni. A módszer nem olcsó, de megéri. A nagyon hatásos algatea íze rossz, de használata sikeres...
 
 
Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/wellness/beauty/?article_id=34446

 

 Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, mogyorós csokoládé, étcsokoládé, na és persze a híres Gombóc Artúr. Remélem, te nem vagy olyan falánk, mint kedvenc rajzfilmfiguránk, de azért valljuk be őszintén, ki ne majszolna el néha-néha egy kis csokoládét. De ahogy Gombóc Artúr sem, úgy biztosan te sem tudod, hogyan született ez a finom édesség. Tehát végy egyet kedvenc csokidból, s közben tarts velünk egy kis kalandos utazásra.

 


            A csokoládé rövid története, és jótékony hatásai

A csokoládé alapanyaga, a kakaóbab a 12-18 méter magasra megnövő Theobroma cacao nevű fa termése, a szó jelentése: -istenek eledele-. Ez a trópusi örökzöld vadon nő Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsia egyes részein.

A mai Mexikó területén élt maja indiánok már i.sz. 600 körül használták a csokoládé bizonyos változatát, amelyet mennyei ajándékként tiszteltek. Mágikus erőt tulajdonítottak neki, vallási szertartásokban, illetve gyógyszerként használták láz, köhögés és terhességi depresszió ellen.
A maják keserű kakaóitalát az aztékok vaníliával és mézzel édesítették. Náluk a csokoládé gazdasági értéke kapott hangsúlyt: a nemesek italának tartották és az aranyporhoz hasonlóan cserealapként használták.
Kolumbusz kakaómagot is hozott Európába, de mivel nem tudták, mit kezdjenek vele, a korabeli kereskedők elvetették. A csokoládé élvezetének titkát 1528-ban Cortez hozta el Európába, ahol a receptet kolostorokba zárva őrizték, és ízét csak a leggazdagabb nemesek ismerhették meg.
A nyers kakaóbab a föld egyik legnagyobb antioxidánskapacitással, flavonoid hatóanyaggal rendelkező növénye. A növényekből kimutatott, mintegy 5000 flavonoid jelentős gyógyhatással rendelkezik. Ezek az anyagok értágítók, fokozzák a véráramlást, csökkentik a vérnyomást. Az erek védelme, amit számos, jól ellenőrzött orvosi vizsgálat bizonyított, részben az antioxidáns hatásnak, de elsősorban a flavonoidok áldásos tulajdonságainak köszönhető.
A jó minőségű, fekete csokoládé több szempontból is jótékonyan hat a szervezetre:
• frissít;
• lassítja az öregedést;
• javítja a kedélyállapotot;
• növeli a stressztűrő képességet;
• erősíti a memóriát;
• segíti a koncentráció fenntartását;
• szabályozza a koleszterint;
• kiváló orvosság szív- és érrendszeri megbetegedésekre: vérnyomásproblémákra, érszűkületre, érelmeszesedésre


A csokoládé univerzális. Gyógyír betegségben, szerelmi bánatban, jutalomfalatka, ha siker ér bennünket, néha agyserkentő és persze a csábítás egyik legfontosabb kelléke boldogsághormont termel-ez az, amit mindenki tud, nemhiába, esszük nagy hévvel, amikor lelkileg mélyponton vagyunk. Csokoládé a modern korban sem veszítette el a jelentőségét. Nem csak az egészségünknek jó a csoki, hanem a szépség ipar is előszeretettel használja. Csokoládé a szépségiparban, a legkülönbözőbb célokra használható. Hasznosítása a test-és arcpakolás, hajpakolás, csokoládé spa kezelések, csoki masszázsok.Kisimítja a bőrt, ásványi anyagokkal tölti fel. Különböző anyagokkal dúsítják, így célzottan teljes kezelést, vitaminpótlást stb. tudnak elérni.
A csokoládé ezer arca.

A fenti tények elég meggyőzőek ahhoz, hogy senkinek ne kelljen lemondania az édes élvezetről, hisz milyen más gasztronómiai forrás tehetné az embert boldoggá és még egészségessé is egyben, amennyiben mértékkel fogyasztják? Nem is beszélve a társasági életről, melyet egy-egy kávézóban elfogyasztott forró csoki adhat. Jó hatással van agyműködésünkre, nem módosítja tudatállapotunkat, rendben tartja ereinket és függőséget sem okoz, sőt még csak nem is hizlal, ha nem fogyasztjuk töménytelen mennyiségben. Kell ennél több egy finom bonbon vagy tábla csokoládé leemeléséhez a közeli bolt polcáról?

Forrás:

www.colibri90.hu
www.viragcenter.hu
www.edenkert.hu
www.sulinet.hu
www.dietetikamindenkinek.hu

                           CANDIDA

 

A bőr (többnyire a nedves, összefekvő, intertriginosus területek), bőrfüggelékek és a nyálkahártyák Candida-nembe tartozó sarjadzógombák okozta fertőzése.
A candidosis többnyire csak a bőrt és a nyálkahártyákat érinti; a fertőzés azonban ritkán általános (systemás) is lehet, a belső szervekben életveszélyes elváltozásokat okozhat. ((A bőrgyógyászati irodalomban többnyire a bőr- és a nyálkahártyák fertőzését nevezik candidosisnak, míg a systemás formákra használják a candidiasis megnevezést.))

A Candida albacinas mindenütt előforduló, sarjadzógomba, mely szaporodni csak számára kedvező környezetben, vagy rendkívül legyengült védekezőképességű betegben képes. A fertőzésre különösen hajlamos helyek azok a nyálkahártyák és intertriginosus ( összefekvő) területek, ahol a meleg és a felázás kedvező környezetet teremt a gomba számára. A candidosisra hajlamosítanak: általános antibiotikus, corticosteroid és immunosuppressiv kezelés; terhesség, kövérség, cukorbetegség és más belső elválasztású mirigyet érintő betegségek; súlyos leromlással járó betegségek; vérképzőszervi betegségek és immunhiányos állapotok.
A leggyakoribb különböző méretű és alakú, jól körülírt, gyulladt, néha viszkető, nedvedző plakkok formájában jelentkezik. A hónaljban, a mell alatt, a köldök körül, a lágyékhajlatban, a farredőben (pl. pelenkadermatitis), a láb és a kéz ujjai között.

A fertőzés másik formája a körömágynál kezdődik fájdalmas, vörös duzzanatként, amely később elgennyed. Ez gyakori panasz szakszerűtlenül végzett manikűr esetén, konyhai dolgozóknál és azoknál, akiknek munkájuk során kezük folyamatosan vízben van. A köröm alatti candidafertőzést egy vagy több kézköröm alapjáról való elemelkedése és a köröm alatti terület fehér, vagy sárgás elszíneződése jellemzi.

A sejtszintű immunválasz elégtelenségei (amelyek a gyermekkorban olykor öröklöttek) a bőr és nyálkahártya egyidejű gombásodásának kialakulásához vezethetnek, amelyet gyulladt, gennyes, pörkös és pikkelysömörhöz hasonlító, megvastagodott elváltozások jellemeznek, különösen az orron és a homlokon és csaknem mindig szájpenésszel jár együtt.
Candida okozta pelenka-dermatitisben a bőrt a pelenka gyakori cseréjével szárazon kell tartani, a súlyos esetekben guminadrágot és az eldobható műanyag burkolatú pelenkákat nem szabad használni.

PITYRIASIS VERSICOLOR
Számos, a fehértől a barnáig terjedő színű, panaszt rendszerint nem okozó folttal jelentkező betegség, amelyet a Pityrosporum orbiculare okoz.
A pityriasis versicolor fiatal felnőtteken igen gyakori. A sárgásbarna, barna vagy fehér, igen enyhén hámló, helyenként összefolyó foltok, legtöbbször a mellkason, a nyakon, a hason és néha az arcon láthatók. A hámlás sokszor nem is látható, amíg az elváltozást meg nem vakarják. A beteg csak nyáron veszi észre a betegséget, mivel a foltok nem barnulnak le, és különböző méretű hypopigmentált "nap-foltok" jelennek meg. A viszketés ritka, rendszerint akkor jelentkezik, ha a beteg kimelegedett.
Az elváltozások addig nem szíineződnek vissza, amíg a gomba el nem tűnik és a beteg újra nem napozhat. A kórokozó a bőrflóra normál lakója. A hajas fejbőr lehet az újrafertőzés oka.
forrás:informed.hu

 

Ha bárkinek ilyen jellegű problémája van bizalommal forduljon hozzánk!

Segítséget nyújtunk Önnek és visszaadjuk egészségét!

Ne késlekedjen kérjen időpontot most!

 

 

Reméljük tudtunk hasznos információval szolgálni!

Látogasson el honlapunkra is: www.medbiotech-diagnosztika.hu

Gyünyörű, mosolygós napot kíván a

Medbiotech Diagnosztika Csapata

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medbiotechdiagnosztika.blog.hu/api/trackback/id/tr132200415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása