HTML

Ön hogy érzi magát?-Alternatív gyógyítás másként!

Itt az ideje, hogy mindig minden körülmények között tisztában legyen azzal, hogy milyen események zajlanak nálunk. Itt minden kulisszatitkot megtud rólunk! Velünk mindig forró nyomon lehet. Nincs más dolga, csak kényelmesen hátradőlni, és olvasgatni!

Friss topikok

Linkblog

Rövid leírás a H1N1 Vírusról!

2010.01.21. 13:08 Medbiotech Diagnosztika Csapat

Röviden, mi is a H1N1? 

 

                         

A H1N1 az A típusú influenza egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Egyes törzsei az emberi populációkban is megtalálhatóak endemikusan, vagyis külső behatás nélkül. Ezek okozzák az influenzaszerű betegségeket és a szezonális influenzák kis részét.  Ezeket a törzseket megtalálhatjuk sertésekben és madarakban egyaránt.

2009 júniusában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy a H1N1 új törzse pandémiát okozott, azaz olyan járványt, amelynek kiterjedtsége nagy területű és az ott élő populációra veszélyes.

Számos különböző törzzsé mutálódott, köztük a spanyolnátha vírusa, enyhe emberi influenzák vírusai, járványos sertésinfluenza törzsek és a madarakban talált különböző törzsek.

Ezek közül a spanyolnátha 50-100 millió ember életét követelte. Az influenzát okozó H1N1 törzsek általában alacsony patogenitásúak, ami a betegséget okozó képességet jelenti.

 

Hogyan terjed a vírus?

Az új A(H1N1) vírus emberről emberre terjed. A vírussal foglalkozó kutatások eddig nem mutattak ki a szezonális influenza fertőzési útjától különböző terjedési utat. A vírus terjedésének leggyakoribb formája a köhögés és a tüsszentés. Ily módon nyálkacseppek szóródnak szét a levegőben, kerülhetnek a közelben lévő tárgyak felszínére vagy akár a minket körülvevők különböző testrészeire. A vírus-cseppekkel szennyezett tárgyakat, aki megfogja, majd a kezét szájához, szeméhez, orrához érinti, megfertőződhet. A megbetegedéshez elég lehet egy egyszerű kézfogás is (ha a másik személy kezén nyálkacseppek maradtak).

Kinek kell különösen vigyáznia?

 A legtöbb ember számára az új típusú influenza gyors és könnyű lefolyású. Sokak számára elegendő lehet a gyógyuláshoz az, ha sokat pihen, ágyban marad, sok folyadékot fogyaszt, csillapítja a lázát. Az új típusú influenzával kapcsolatos eddigi tapasztalatok alapján azonban csakúgy, mint a szezonális influenza esetében – vannak olyan csoportok, amelyeket jobban fenyeget az új vírus és annak szövődményei.

Ilyenek például a :

-Krónikus máj és vesebetegek

-Szív és érrendszeri betegségben szenvedők

-Várandós nők

-Asztmás betegek vagy más légzőszervi betegségben szenvedők

-Anyagcsere betegségtől szenvedők

-12 hónapos vagy annál fiatalabb csecsemők

Megelőzés!

Először is még inkább oda kell figyelnünk az alapos kézmosásra. Főleg ha a kezünkbe tüsszentünk, olyan tárgyat fogunk, meg amit több ember érintett (buszon, villamoson, trolibuszon, számítógép billentyűzete, munkahelyi telefon stb.).

Itt van ugyebár az a fránya oltóanyag is! Aminek elég ellentmondásos a megítélése. Senki nem tud vele kapcsolatban egyértelmű választ adni.

Ezért a mi javaslatunk a megelőzésére és hatékony kezelésére, a szervezet maximális rendbetétele mellyel ellenállób lesz a megbetegedésekkel szemben. A Medbiotech Diagnosztikánál  100%-osan felkészítjük az Ön szervezetét!

 

További szép, mosolygós napot kívánunk!

                                 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medbiotechdiagnosztika.blog.hu/api/trackback/id/tr61689960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása