HTML

Ön hogy érzi magát?-Alternatív gyógyítás másként!

Itt az ideje, hogy mindig minden körülmények között tisztában legyen azzal, hogy milyen események zajlanak nálunk. Itt minden kulisszatitkot megtud rólunk! Velünk mindig forró nyomon lehet. Nincs más dolga, csak kényelmesen hátradőlni, és olvasgatni!

Friss topikok

Linkblog

Íme, az Őszi egészségmegőrző program

2010.09.07. 10:13 Medbiotech Diagnosztika Csapat

Ősz

 

Alapelem  Fém
Évszak     Ősz
Átalakulás Begyűjtés. A belső telítettség állapota, ami a nyugalom és a biztonság eredménye
Nyílás      Orr
Íz           Csípős
Struktúra (tükör) Bőr és haj (bőr)
Érzelem    Szomorúság
Tömör szerv és funkciója Tüdő: irányítják az életerők és a nedvek keringését a szervezetben, ellenőrzik a légzést, szabályozzák a hőszabályozást, felelősek a hang és a torok állapotáért.
Üreges szerv és funkciója Vastagbél: a víz felszívása, a széklet létrehozása és a szervezetben való áthaladása.
Rendszer Légző rendszer
Pótlólagos funkció Energiacsere
Segítségnyújtás A tisztaság biztosítása; a hörgők oxigénje és hajszálerei; gyulladásgátló
Ajánlott Tiens termék Biocalcium, Ican, Fokhagymaolaj, Propolisz, Dupla cellulóz, Digest, teák

"Ma az ősszel kezdjük a körforgást. Mindenki tisztában van azzal, hogy az év őszi időszakára az év gyors lefolyású idejétől, a yang állapottól, az indulatoktól, a gyorsaságtól, a hőségtől való eltávolodás jellemző. A késő nyár előzi meg. A késő nyár pedig a gyűjtés, az akkumulálás és a betakarítás kezdetét jelenti. Az őszbe megyünk át.
Mi jellemző az őszre? Fiziológiai síkban, azaz életünk viszonylatában. Erre az időszakra az összegzés, illetve a bizonyos átcsoportosítás jellemző. Így nem véletlen, hogy éppen a tüdő felel az év ezen időszakért. Ez a szerv ezen időszak vezető szerve. Miért éppen a tüdő? Azért, mert a tüdő a szervezet úgymond esernyője. A tüdő védi meg a szervezetet a lehetséges fertőzésektől, a különböző patológiák kialakulásától. Amennyire lehetséges, a tüdő tartja fenn az egyensúlyt.
Amikor a tüdő megbetegszik, ez számos probléma kezdetét jelenti. Ugyanis a tüdő tesz eleget a nedvességnek a szervezetben való elosztása funkciójának. A vese vezeti ki a nedvességet, a tüdő pedig elosztja azt. Miért oly fontos, hogy az év ezen időszakában, vagy ezt megelőzően megtanuljunk sok folyadékot fogyasztani? Mert a tüdőnek kell elosztania ezt a folyadékot. Közeleg a tél, amikor is a yin állapot uralkodik. Most pedig az úgynevezett kis Yin van érvényben. A lassulás fázisa közeleg. Akarjuk ezt vagy sem — a természetben minden lelassul, így mi is.
Ha sokat akarunk mozogni, ha aktív életre törekszünk, ha sok dolog vár ránk — ősszel több segítségre van szüksége szervezetünknek. Azokba a rejtett raktárakba, amelyek ott vannak szervezetünkben, el kell raktároznunk az összes szükséges dolgot. Éppen erről fogunk most beszélni.
Tehát foglalkozzunk a tüdővel. A tüdő felelős nemcsak a nedvesség elosztásáért, hanem a szervezet egész hőszabályozásáért — azért, hogyan reagál az ember a hőmérséklet ingadozásra, a hidegre, a melegre. Ezért a tüdő a felelős, és semmilyen más szerv.
A tüdő szabályozza a véráramlást. A tüdő „felel” a hangért, a torok, a hangszálak állapotáért. Így, például, ha igen visító hangú embert látunk, ez azt jelenti, hogy tüdeje elégtelenül működik. Ha pedig alacsony hangzású a hanglejtés — ez a tüdő túlzott funkciójáról tanúskodik, amikor az embernek mintha elszorulna a torka.
A tüdő felelős az oxigén feldolgozásáért. A tüdő embere — a kínai gyógyászatban létezik ilyen fogalom — ez a család úgymond esernyője, azaz ő felelős az egész családért. Ez a szervük tükrözi mindazt, amit belső szerveinken kívül cselekszünk — mi töltjük be az esernyő szerepét, igyekszünk megvédeni, megóvni családtagjainkat.
Szerveinket két csoportra lehet felosztani — tömörek és üregesek. Minden tömör szervnek van egy üreges megfelelője. Egyenes függőség van köztük. A tüdő úgymond páros szerve a vastagbél, amelyben az energia kolosszális feldolgozása megy végbe. Szinte lehetetlen rendezni, azaz egészségessé tenni egy szervet úgy, hogy eközben egy másik beteg legyen. Így a tüdő tisztaságra szorul.
Az imént arról beszéltünk, hogy a tüdő felelős a nedvességért, a légzésért. A tüdő tisztaságát pedig a vastagbél rendszeres, állandó tevékenysége biztosítja. Éppen ezért a továbbiakban annak tisztításáról fogunk beszélni, arról, milyen fontosságú szerepet tölt ez be valamennyiünk szervezete számára.
Ha szeretné megtudni, milyen termék segítségével oldja meg problémáit, miként serkentse nemi funkcióit, javítsa meg szervezete vérszállító ereinek munkáját — ennek legfontosabb előfeltétele a vastagbél funkciójának rendezése. Amíg ezt nem tette meg, tilos bármi másba kezdeni. A vastagbél megtisztítása nélkül szigorúan tilos a problémák megoldása. Ma az ősszel, a kivezető rendszer mozgásával nyitjuk meg a kört.
Még a kínai masszázs-szakértőknek, mielőtt hozzálátnának a masszírozáshoz, végig kell haladniuk a kiválasztó szerveken (a kiválasztó funkciók). Bármely testrész — a talp, a kezek, az egész test masszírozásáról legyen szó, előbb a kiválasztó pontokat kell "megdolgoztatni". Azokat a pontokat, amelyek a kiválasztó rendszer aktivizálására irányulnak. Ma a szervezetünk főbb esernyőjéről, azaz a tüdő páros szervéről van szó. A tüdő, mivel a víz elosztásával foglalkozik, képes megváltoztatni jellegét: lehet akár yin, akár yang jellegű. Ugyanis a víz is képes felvenni különböző állapotot.
Tehát a vastagbél a téma. Valamennyien tisztában vagyunk azzal, hogy a felnőtt ember szervezetében a bélsár mennyisége 8 és 25 kilogramm között mozog. Ugyanakkor mindenki úgy viszonyul ehhez, mint puszta tényhez. Ha úgy gondolják, hogy bármibe is belekezdhetnek a szervezet megtisztítása nélkül, nagyon tévednek!
Beszéljünk a vécéről — nem a fürdőszobai vécékagylóról, hanem az egyszerű, udvari árnyékszékről. Úgy gondolom, mindenkinek van annyi fantáziája, hogy elképzelje, mi történik, ha egy csomag egyszerű élesztőt dobunk bele ebbe a vécébe. Mielőtt felraknánk az új függönyt, előbb meg kell tisztítanunk az ablakot. Most úgymond ablakot fogunk mosni. Kezdetnek megteszi a dupla cellulóz, a digest, az antilipid tea, a fogyi tea. A vastagbél aktív tevékenységének ideje — reggel 5 és 7 óra között; meg kell tanítanunk a bélrendszerünket, hogy éppen ebben az időpontban "mozgósítsa" a tartalmát.
Ha erre azt válaszolják, hogy sohasem szenvedtek székrekedésben, sohasem kínozták szorulások, ez távolról sem jelenti azt, hogy az Önök bélrendszerében minden rendben van. Az Egészségügyi Világszervezet 2004 januári adatai szerint szervezetünkben a sejtfalanyag tartalmának a következőnek kell lennie: 40–60 gramm koncentrált sejtfalanyag naponta. Csak így vagyunk képesek biztosítani, hogy a levegőből, az élelemmel, a gyógyszeres behatás révén szervezetünkbe kerülő toxikus anyagok távozzanak onnan.
Emelje fel kezét, aki gyógyszereket szed. Ne szégyenkezzenek — a gyógyszeriparnak is valamiből meg kell élnie. Minden rendben van... Viszont a szervezetünket meg kell tisztítani a toxikus anyagoktól, minden vegyi "ügynöknek" távozniuk kell szervezetünkből. Ellenkező esetben azonnal a máj rombolásába kezdenek. Ugyanis az alkotó, teremtő tevékenységen kívül destruktív, romboló hatással is rendelkeznek. Minden embernek megvan a saját pentagrammja — nézzék ezt a pentagrammot és gondolkozzanak. Tehát ha vastagbelem tele van azzal a bizonyos anyaggal, én mindenekelőtt a májamat terhelem meg. Mérgezem azt. Éppen a májnak kell feldolgoznia azokat a toxinokat, azt a mérget, amely a vastagbélben van.


Most már értik, mért oly fontos a szervezet megtisztítása? Igen hasznos, ha kombinálják a digestet — ezt a kitűnő terméket, azaz a "természetes emésztést". Legyenek szívesek, alkalmazzák minél szélesebb körben, mindenhol legyen Önökkel — a táskában, a gépkocsiban, a bőröndben, bárhol. Ez az a termék, amelynek mindig Önökkel kell lenniük. Még ha 3 hónappal ezelőtt is tisztították szervezetüket — különösen ősszel és télen a digestnek feltétlenül Önökkel kell lennie. Miért? Mert kevesebb friss sejtfalanyagot fogyasztunk. Ősszel melegedni akarunk, így több húst eszünk. A hússal, tápláló étel lévén, hamarabb jóllakunk, Ugyanakkor az állati hús, különösen, ha a mi égövünkben élő állatok húsáról van szó, tetemes mennyiségű toxint hordoz magában. Ez pedig óriási terhelést jelent a máj számára. Éppen ezért "ki kell vezetnünk" a toxinokat szervezetünkből. És nemcsak időről időre, hanem állandó jelleggel. A digest pektint tartalmaz, amelynek feladata a húgysavak, azaz az igen nehéz toxinok felbontása és a szervezetből való kivezetése.
A sejtfalanyag mennyiségét állandóan növelni kell. Fentebb 40–60 grammról beszéltünk. Mennyit fogyasztunk a valóságban? Egyetlen cellulóz-tabletta 250 milligramm, azaz egynegyed gramm. Ne féljenek a cellulóz nagy adagjaitól. Naponta akár 6–8 tablettát is bevehetnek. A digestnek állandóan ott kell lennie táskájukban. Ha haspuffadásban szenvednek, evés előtt vegyék be a tablettát — a digestben lévő hasznos baktériumok azon hasznos baktériumok helyett segítik majd emésztőrendszerük munkáját, amelyeknek ott kell lenniük szervezetükben. Amennyiben Önök antibiotikumot szedtek, a szervezetükben nincsenek jelen a hasznos baktériumok, így napi három alkalommal két tablettát kell bevenniük (ha naponta négyszer étkeznek, négyszer kell bevenni a digestet). Azoknak, akik testsúlya meghaladja a 90 kilogrammot, egyszeri alkalommal 3 tabletta javasolt. A dupla cellulózból (fokozatosan hozzá kell szoktatni szervezetüket a cellulóz normális adagolásához) előbb reggel és este 2–2 tablettát kell szétrágni, a továbbiakban 3–3-at, a későbbiekben pedig ajánlatos bevezetni a napközbeni adagot is. Naponta 6–8 tablettát kell elfogyasztani — szétrágni és teával elfogyasztani.
Igen jótékony hatású az antilipid és a fogyi tea kombinációja. A kínai teát melegen kell elfogyasztani: ehhez forrázzák le 80-fokos vízzel, érleljék és fogyasszák. Kívánság szerint készíthetnek belőle koncentrátumot, így a továbbiakban csak forró vízzel kell hígítani azt. Bármennyire is túl lennénk terhelve a munkahelyen, mindig szakítani kell annyi időt, hogy bevegyük a cellulóz-tablettát és megigyuk a teánkat! Mindez csak hozzáállás kérdése! Ha pedig csak játsszuk szervezetünkkel a kisded játékainkat — így egészségünk látja kárát!
Tehát a vastagbél már rendben van. Viszont tisztában vagyunk azzal, hogy tüdőnket is rendbe kell hozni. Már rendelkezésünkre áll az Ican, de most egy újabb kitűnő termék jelent meg (különösen azok számára örömteli ez a hír, akik a tüdőszövet patológiáiban szenvednek).
Ez a fokhagymaolaj. A fokhagyma ugyanis kiváló szer az atherosclerosis megelőzése és kezelése terén, valamint segít az olyan betegségek megelőzésében, amelyek kezelése gyakorlatilag lehetetlen gyógyszeres módon — a bronchiális és a periférikus erek szűkülete esetén. A fokhagymaolaj viszont kiválóan alkalmas erre, ugyanis a hatóanyag-koncentráció 200-szorosa a fokhagymáénak. Ráadásul a konyhakerti fokhagyma 3–4 hónap elteltével már szinte el is veszítette gyógyhatását, ezzel szemben a fokhagymaolaj megőrzi azt. A fokhagymaolaj felülmúlhatatlan hatással van a bronchiális rendszerre és annak hajszálereire, amelyeket most kell felkészítenünk a télre.
A fentiekből érthetővé válik, miért gyakorol szervezetünkre oly jótékony hatást az Ican és a fokhagymaolaj együttes alkalmazása. De ezeket nemcsak rövid ideig kell használni. A biológiailag aktív táplálék-kiegészítők csak hosszú távú alkalmazás esetén fejtik ki hatásukat. Egy idényben — 2,5 hónapig — 2 kapszula fokhagymaolaj ajánlott. A legalkalmasabb időpont erre a reggel 11 óra, illetve a 21 és 23 óra közötti idő. Ezzel segítünk a szervezetnek megelőzni bármilyen fertőző, illetve számos, atherosclerosisos betegséget, mivel a fokhagymaolaj kiválóan csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Ezenkívül a fokhagyma az a modulátor, amely lehetővé teszi a szívritmus szabályozását. A fokhagymaolaj szinte nélkülözhetetlen a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők számára. Ősszel a fokhagymaolajnak az Icannal való párhuzamos alkalmazása ajánlatos.
Az Ican oxigénnel dúsítja az egész szervezet szöveteit, mi pedig még emlékszünk arra, hogy a tüdő felelős a szervezet oxigénnel való ellátásáért. A fokhagymaolaj segít a hörgők véredényeinek szabályozásában, javítja a hajszálerek munkáját. Ráadásul, gazdagítja a szervezetet az E-vitamin egy külön formájával — az E-provitaminnal.
Amikor mindezen már túlvagyunk, és egy egészen meglepő eredményre tettünk szert, eszünkbe jut még egy probléma, amely ősszel időről időre aktuálissá válik — a légzőszervi megbetegedések. Itt jut eszünkbe egy újabb kiváló termék — a propolisz. Többségünk azon a véleményen van, hogy a propoliszt méhek állítják elő. A valóságban pedig ez egy növényi eredetű, a méhek által átdolgozott termék, amely valósággal megdöbbentő gyógyhatással rendelkezik.
A propolisz antibakteriális és vírusölő hatására éppen szervezetünk esernyőjének — a tüdőnek van szüksége. Napi 4 (maximum 6) tablettát vehetünk be, az ételbeviteltől függetlenül — elszopogatjuk, és utána egy rövid ideig nem szabad sem enni, sem inni...
Ősszel és télen nem ajánlatos fogyókúrába kezdeni, ugyanis az év ezen időszakai a megőrzésre irányulnak. Viszont az anyagcsere oly erős aktivátorának alkalmazásával, mint amilyen a fokhagymaolaj, és a bakteriális flóra csökkentése mellett (ezt a propolisz révén értük el) ellenőrzés alatt tarthatjuk testsúlyunkat is. Különösen fontos ez az idősödő emberek esetében — ilyenkor már némileg lelassulnak az anyagcsere-folyamatok, így fel kell azokat "gyorsítani".
Éppen a fokhagymaolaj az a hatékony aktivátor, amely képes felgyorsítani az anyagcsere-folyamatokat, erőteljesebb, aktívabb ütemet diktálva azoknak. Mindezek tudatában különösképpen ősszel nem érdemes hanyagolni ezt a kiváló terméket, ugyanis a fokhagymaolaj fékezi azon bizonyos szernek a szervezetben való kidolgozását, amely előidézi a bronchiális és az apróbb periférikus véredények összepréselését. A fokhagymaolaj alkalmazásával blokkoljuk e szer kidolgozását.
Ez hát az őszi program: tart a szervezet megtisztítása, rendszeresen alkalmazzuk az Icant, a fokhagymaolajat és a propoliszt, azaz messzemenőkig gondoskodunk a vezető őszi szervünkről.
Mit értünk el mindezzel? Egy igen fontos dologra tettünk szert — a szomorúság és a bú normális szintjére. Ez többé nem okoz számunkra gondot, ugyanis minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű.
A keleti medikusok azon a véleményen vannak, hogy nem léteznek öröklött betegségek, csak öröklött gondolatok. Ugyanis valamennyien hozzászoktunk az élet egy bizonyos forgatókönyvéhez. Úgy gondolkodunk, ahogyan szüleink tanítottak meg bennünket gondolkodni. Úgy gondolkodunk, ahogyan nagyanyáink is gondolkodtak. Ez például, fekete, ez pedig kék. Ugyanakkor a dolgok lehetnek mások is. Mert amikor a tüdő túl van terhelve — éspedig lesznek olyan esetek, amikor túl lesz terhelve, különösen, ha Önök szorulásra hajlamosak — az Önök szomorúsága depresszióba törhet át. Éppen ezt jelenti a normának patológiába való átalakulását.
A szomorúság normális fiziológiai állapota télen depresszióba megy át. Az őszi depresszió szokványos jelenség. Az őszi depressziókat a tüdő rossz működése idézi elő. A tüdő ugyanis nem tud jól működni, ha Önök nem segítik ebben — nem rendezik a vastagbél funkcióját.
Tehát már két fontos szervükről gondoskodtunk. A nedvesség, az oxigén és a tápanyagok elosztása helyes úton halad. Tisztában vagyunk azzal is, hogy segítve e két szervet, megelőztük a máj destrukcióját, így a máj is helyesen funkcionál.
(prof. Asztapjonok Jelena előadás-sorozatából idéztünk)"
 

Reméljük érdekesnek találták az egészségmegőrző programot a Tienssel!

Ha bármilyen kérdésük van kérjük forduljanak hozzánk bizalaommal!

A Medbiotech Diagnosztika csapata!

Látogasson el honlapunkra: www.medbiotech-diagnosztika.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medbiotechdiagnosztika.blog.hu/api/trackback/id/tr872277112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása